Een prachtige meditatieve plek in Drenthe

De plek Langverwacht begint door een grote verbouwing steeds meer de plek te worden zoals wij deze voor ogen hebben. Een plek waar ruimte is om tot rust te komen en te groeien. Deze plek wordt een omgeving waar je op verschillende manieren verbinding kan vinden, met jezelf, anderen en de natuur. Concreet: wij hopen dat op deze plek workshops worden gegeven op het gebied voor persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, gezondheid en de natuur. Denk aan yoga lessen, ademhalingstrainingen, zweethutsessies, retraites, stilte dagen… en meditaties. 

Hoe gaaf is het dan als we weer een stap dichterbij komen? De eerste ruimte op Langverwacht is klaar en daarom heb ik er een meditatiesessie voor jullie opgenomen. Een meditatie om emoties te doorvoelen.

Emotie, say what?
Hoe ga je om met gevoelens, gedachten en emoties? Ik heb er geen les over gehad op school. En velen met mij. Het kan lastig zijn om ermee om te gaan als je nog nooit hebt geleerd hoe dat te doen. Hoe dan?! In het woord emotie zit het antwoord verstopt. ‘E’ staat voor energie en ‘motie’ staat voor beweging. Emotie is niks anders dan een energie die zich door jou heen wil bewegen. Je bent de emotie dus niet, het is enkel een vorm van energie die een bewegende aard heeft.

Omgaan met emoties
De sleutel hierin is om de emotie er te laten zijn. Niet te onderdrukken, negeren of ervan wegvluchten, wat we vaak als onbewuste strategie toepassen. De energie wil zich door jou heen bewegen, aan jou de mooie taak om daar de ruimte aan te geven. Onderzoek laat zien dat een emotie slechts gemiddeld maar 90 seconde nodig heeft om door je heen te bewegen. Dat is te overzien, toch?

Emotie meditatie
Je kan op verschillende manieren er de ruimte aangeven. Een van de makkelijkste manieren om ermee te zijn, is door middel van een meditatie. In deze meditatievideo (opgenomen op Langverwacht) neem ik je mee en samen laten we de emotie er zijn. Je blijft erbij van moment tot moment. Merk je dat je nu in hoog in de emoties zit? Dan kan je hem gelijk aanzetten. Of bewaar de link, voor het moment dat je een emotie ervaart.

You got this!

Ik ben Denise, intuïtief life coach. Het is mijn wens om samen met jou het pad naar innerlijke rust te bewandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *