Langverwacht in de steigers

Het is inmiddels bijna een half jaar geleden dat we bij de notaris stonden. Eindelijk kregen we de langverwachte sleutel van deze prachtige Drentse verhuurlocatie in handen. Niet wetende wat voor grote verbouwing ons nog te wachten stond! We zijn nu ongeveer halverwege en je vraagt je vast af wanneer we gaan starten met de theetuin, verhuurlocatie en workshop ruimtes. Hoog tijd dus voor een update!

Locatie in een nieuw jasje
De welbekende ‘boerderij bij de stenen’ is in 1940 gebouwd en was dus aan een grondige opknapbeurt toe. Waar de boerderij door de vorige eigenaren voornamelijk werd gebruikt voor de verhuur, richten wij deze nu in als bedrijfswoning voor meerdere gezinnen. Langverwacht legt de focus op de prachtige houten schuur als locatie om te verhuren, de sfeervolle praktijkruimte en een groen terrein vol mogelijkheden. Behalve de grootse verbouwing steken we de locatie dus ook qua functie in een nieuw jasje.

Verbouwingsnieuws Langverwacht
Langverwacht in de steigers? Nou, gelukkig zijn we inmiddels uit te steigers! Na wekenlang een metalen bouwwerk om het voorhuis, hebben we eindelijk weer zicht op de authentieke uitstraling van de boerderij. En dat de steigers weg zijn, betekent dat de grootste ingrepen inmiddels achter de rug zijn. Een overzicht van de verbouwing ‘highlights’:

  • Bouw van een prachtige praktijkruimte
  • Nieuwe isolatie in het voorhuis
  • Nieuw dak op het voorhuis
  • Reparatie rieten dak
  • Bouw van een duurzame finoven
  • Nieuw en veilig rookkanaal
  • Elektriciteitsleidingen vervangen
  • Vernieuwde waterleiding en riolering

Plannen komende tijd 
Hoewel we nog ontzettend druk zijn met het realiseren van de bedrijfswoningen, komt er steeds meer ruimte om ook na te denken over de plannen voor Langverwacht. Al het ‘simpele’ werk dat we zelf konden doen, is grotendeels achter de rug. We moeten de afwerking nu uit handen geven aan de professionals. En geef je iets uit handen, dan maak je je handen vrij voor iets anders, toch? Ons hoofd zit vol met ideeën waar we straks – na een welverdiende zomervakantie – mee aan de slag kunnen. Met het mooie vooruitzicht om jou vanaf het voorjaar van 2023 ein-de-lijk te mogen ontvangen op deze prachtige locatie

Gastvrouw bij Langverwacht